Мечтаната Италия + 7 безплатни екскурзии – цени от 990лв.

Мечтаната Италия + 7 безплатни екскурзии – цени от 990лв.
990

Флоренция, Сан Марино, Градара, Болоня, Равена и Ферара, Римини

Почивка съчетала в себе си посещения на
едни от най-интересните места на Северна Италия.

 • Ще посетим един от най-впечатляващите със своята красота и архитектура италиански град – Флоренция.
 • Ще се разходим из уличките на средновековния град-крепост Градара
 • Ще се удивим на Република Сан Марино и гледките от крепостта и са ненадминати по хубост и красота.
 • И разбира се ще се отдадем на разходки и удоволствия в артистичните градове на областта Болоня, Равена(ЮНЕСКО), ФерараРимини
 • 8 дни / 7 нощувки 

ИТАЛИЯ
Каквото и да търсите – забавления, почивка, нови и непознати места – сега е времето да посетите Италия с нас!

Една от най-красивите страни в света, цялата един музей на открито, събрал останки от минали времена, световно известни творби на талантливи художници и поети, прекрасна архитектура, безброй замъци и крепости, незабравими пейзажи сред високите заснежени върхове на Алпите и златисти плажове...
Наследница на Римската империя, запазила реликви от славно минало, което може да се усети навсякъде, Италия е страна на културата и изкуствата, с много лица, която заслужава време, желание и любов да бъде открита и опозната.
Италия е известна като страната на изкуствата, но едно от тях е достигнало до много високо ниво – изкуството на гостоприемството. Израз на “добре дошъл” тук обикновено е чаша ароматно вино. Поради тази причина в миналото тя е наричана “Страна на виното”. Думата “италия” се появява за първи път през 1 в. пр. н.е. върху монета, изсечена от италийските племена, заселили се около Рим, а днес е символ на една прекрасна страна, която искаме да видим поне веднъж в живота си. Една от най-популярните страни за почивка в Европа предлагаща прекрасни курорти и слънчеви плажове.
Може да се наслаждавате безкрайно на слънцето и морето или разглеждането на забележителности, и само тук да опитате истинските италиански пици и спагети, да отпивате ароматно капучино и избирате сред множество изкусителни сладоледи, да поседнете на чаша вино в приятен ресторант и да изживеете la dolce vita...

Географски характеристики:
Италия е разположена на Апенинския полуостров и континенталните части на север от него. Към територията на страната принадлежат островите Сицилия, Сардиния и други по-малки острови, като общата площ на страната е 301 300 квадратни километра.
На северозапад граничи с Франция, на север – с Швейцария и Австрия, на североизток – със Словения и със Сан Марино. Бреговата линия на Италия е 3301 км като 963 км са на Тиренско море, 1128 км – Адриатическо море, 795 км – Йонийско море и 415 км Лигурско море. Бреговата линия на италианските острови е 2298 км.
* Държавно управление – демократична парламентарна република. Президентът се избира от двете палати на парламента за срок от 7 години. Законодателната власт принадлежи на парламента, избиран за 5 години, а изпълнителната власт-правителството, начело с председател.
* Столица – Рим с население 2 651 000 жители
* Население – 57 260 000 души, 94.1% от населението са италианци.
* Големи градове – Милано, Неапол, Торино, Венеция, Болоня, Палермо
* Официален език – италиански. Най-често използваните чужди езици са английски, немски и френски.
* Религия – 98 % католици

Природни особености:
Релефът на Италия е предимно планински, като 80% от територията е заета от планини. По северната граница са разположени части от Алпите. По дължината на полуострова е разположена веригата на Апенинските планини с най-висок връх Корно (2 914 м). На юг от Алпите се намира най-голямата равнинна област в страната, Паданската равнина, през която протича река По. Други по-големи реки са Адидже, Тибър и Арно.
В Алпите има няколко големи езера с ледников произход, като Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда, както и запазени в по-високите части ледници.
В южните части на страната има няколко действащи вулкана - Везувий (1 277 м), Етна (3 323 м, на остров Сицилия), Вулкано (500 м, на едноименен остров) и Стромболи (924 м, на едноименен остров).
* Климатът в Италия е субтропичен с местни особености по крайбрежието и във високите планински части. В централните и южни части на страната зимата е мека и влажна, а лятото – сухо и горещо.

Културни особености:

Обичаи и празници: Националните обществени празници на Италия са: Богоявление (6 януари); Великденският понеделник; Ден на освобождението (25 април); Ден на труда (1 май); Успение Богородично (15 август); Денят на Вси Светии (1 ноември); Празник на непорочното зачатие (8 декември); Коледа (25 декември); Празник на Св. Стефан (26 декември). Животът в различните райони на Италия е представен от разнообразни обичаи и фестивали. По-голяма част от религиозните фестивали са католически, посветени на Дева Мария. Най-забележителните карнавални тържества се провеждат във Вардело и Венеция. Силните земеделски традиции са начало на множество празненства в чест на природата, храната, събирането на реколтата и заниманията свързани с мореплаването. Например фестивалът в Спяло, бележи края на събирането на реколтата маслини, а лешниковият фестивал в Чатнели е свидетелство за важността на тази местна реколта. Някои тържества са с по-спортен характер, като историческото състезание с коне в Сияна, «футболният мач» в костюми от XVI век във Флоренция и регата във Венеция. Други празненства отбелязват исторически събития, като например празникът на лилията в Нола, припомнящ завъщането на свети Паулинус от Ноласлед дълго заточение в Африка.
Ястия и напитки: Италианската кухня е една от трите най-добри кухни в света и за италианците храненето е едно от най-големите удоволствия в живота. В Южна Италия се консумират много тестени изделия- пасти, макарони, спагети, сладкиши, торти. В Северна Италия се консумира много ориз и морски продукти, зехтин. Италианското вино е световноизвестно. Италианците са големи консуматори на вина (предимно червено, но не прекаляват – обикновено пият вино само по време на ядене. Произвеждат се много пенливи вина. Популярни са и вермутите. Италианците рядко сядат да закусват; обедът за тях е основното хранене за деня. Едно цялостно ястие се състои от предястие, което може да варира от чеснов хляб с различни гарнитури до печени зеленчуци или пъпеш, увит в шунка. След това идва ред на първото ястие, като паста или ризото, последвани от второто ястие от месо или риба. После италианците често ядат салата,като завършват обяда със сладки или кафе. В Италия са популярни и сладоледените салони, които предлагат разнообразие от великолепни сладоледи.
Облекло: Италианците са хора с изключителен усет към модата и често съдят за другите по външния вид. Умението да се обличаш добре е предимство. Дрехите, обувките и аксесоарите са еднакво важни както за жените, така и за мъжете. По начина, по който са облечени, могат да бъдат преценени социалното положение, произходът и нивото на образованието му.
Представяне: Италианците се ръководят от първото впечатление, за тях то е трайно, затова е важно човек да демонстрира благоприличие и уважение при запознанство. Поздравите са ентусиазирани, но все още доста формални. Въпреки, че италианците по природа са приятелски настроени, те не очакват да се обръщате към тях с малкото им име веднага след като се запознаете. Обикновено ръкостискане, пряк контакт очи в очи и усмивка са достатъчни между непознати. Когато се установят близки взаимоотношения, към поздрава могат да се добавят „въздушни целувки“ по двете бузи, като започнете с лявата; потупване по гърба също е допустимо.
Поведение: Държанието е важно, тъй като италианците съдят за хората по външния им вид и поведение. В някои части на Италия, особено на юг, на жените може да им досаждат, ако носят недостатъчно или прозрачно облекло. В църквите трябва да се влиза са прилични дрехи. В Италия е нормално хората да говорят на висок глас, но това не означава, че те се карат или са сърдити. Също така често се случва няколко човека да говорят едновременно, всеки с желание да бъде чут от останалите.
Подаръци: При гостуване е добра идея да се поднесат кутия шоколадови бонбони, бутилка вино и цветя. За италианците е изключително важно качеството на виното. Не се подаряват хризантеми, защото те се използват за погребения. Не се подаряват жълти цветя, тъй като означават ревност. Опаковката на подаръка не бива да бъде лилав, тъй като цветът е символ на лош късмет, не бива да бъде опакован и в черно, защото това е традиционният цвят при траур.
Разговори: Италианците са изключително изразителни събеседници. Те са склонни към красноречие. Многословни и емоционални са, а речта им често е съпътствана от мимики и жестове. Тъй като по природа са страстни и живи натури, обикновено докато говорят, повишават глас, но не защото са сърдити, а просто за да са сигурни, че ще бъдат чути. Не е вежливо да се поздравява с ciao(здравей) непознати. Вместо това е прието да се използва buongiorno(добър ден) и arrivederci(довиждане).

Полезна информация:
* входен режим – лична карта или международен паспорт .
* питейна вода – препоръчва се минерална.
* валута – евро=1.9558 лева.
* местно време — 1 час назад спрямо България.
* електричество – 220 V
* пазаруване – рай за любителите на пазаруването – дрехи, обувки, бижута... най-добрите световни марки.
* транспорт – транспортната система е много добре развита. Всички по-големи градове са свързани и с жп транспорт. В градовете и курортите може да се ползва много добре организирания градски транспорт или такси.
* бакшиши – стандартният бакшиш в заведенията е 10 % от сметката, както навсякъде в Европа.

Day 1
ДЕН-1 / ПЕТЪК / София – Болоня – Римини

Отпътуване за Италия с директен полет на авиокомпания Wizz Air . Кацане на летището в Болоня. Трансфер към избрания хотел на Адриатическият бряг – около 118 км. / 1 час и 40 мин. Вечеря на студен бюфет. Нощувка.

Day 2
ДЕН-2- СЪБОТА / Чезенатико – Римини: около 19 км. / 20 мин.

Закуска. Информационна среща. Свободно време или допълнителна екскурзия: • Римини – полудневна екскурзия Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Day 3
ДЕН-3 / НЕДЕЛЯ / Чезенатико – Сан Марино: около 42 км. / 45 мин.

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: • Сан Марино – полудневна екскурзия с дегустация на типични продукти Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Day 4
ДЕН-4 / ПОНЕДЕЛНИК / Чезенатико – Местре: около 220 км. / 2 часа и 50 мин

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: • Целодневна екскурзия “Сирената на Адриатика - Венеция“ - Безплатна демонстрация на изработка на предмети от т.нар. муранско стъкло. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Day 5
ДЕН-5 / ВТОРНИК / Чезенатико – Равена – Ферара: около 100 км. / 1 час и 40 мин.

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: • Целодневна екскурзия Равена и Ферара. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Day 6
ДЕН-6 / СРЯДА / Чезенатико – Флоренция: около 230 км. / 2 часа и 35 мин.

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: • Целодневна екскурзия “Града на Медичите - Флоренция“ Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Day 7
ДЕН-7 / ЧЕТВЪРТЪК / Чезенатико – Градара: около 51 км. / 40 мин.

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка:

Day 8
ДЕН-8 / ПЕТЪК / Чезенатико – Болоня: около 113 км. / 1 час и 20 мин.

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към Болония. Обзорна обиколка на перлата на Емилия - Романя и трансфер към летището за директен полет Болоня - София.

Turquoise 4*, Superior
официална категоризация 3*

или подобен в Чезенатико, Италия

 

Лична категоризация на хотела от страната на Абакс - Turquoise 4*, Superior. Чисто нови и просторни стаи, модерни общи части и чудесно изхранване. Моля обърнете внимание, че все още официално е 3*

http://www.turquoisehotel.it/ 

Местоположение

Turquoise 4* е разположен в Чезенатико (Cesenatico) – малко крайбрежно градче, само на 20 км от Римини. Чезенатико е прочут с „Музея на старите кораби“, закотвени в канала, проектиран преди 500 години от великия Леонардо да Винчи. Само на няколко минути пеша от хотела се намира градския парк „Di Levante“, където има прекрасни условия за спортни занимания и за разходка на семейства с деца. ЖП гарата Gatteo Mare е на 600 м от хотел Turquoise 3*, а автобусната спиркa е на 200 м.

Хотел

Семеен хотел, състоящ се от 30 стаи, изцяло реновиран през 2012 г. В градината с удобни дивани. Хотелът е подходящ за туристи и семейства с деца, търсещи спокойствие. Пет са определенията, които най-добре могат да опишат престоя в хотела – пясъчен плаж, слънце, море, вино и италианска храна.

 Стаите

Дизайнът на стаите е елегантен. Основната цветова гама е тюркоаз в съчетания с бяло. Особено внимание е отделено на рационалното използване на пространството и комфорта. Всички стаи разполагат с балкони, добра звукоизолация и са оборудвани с:

 • Климатик;
 • Самостоятелна баня с безплатни тоалетни принадлежности;
 • Мини-бар;
 • Сешоар;
 • Гардероб;
 • Телефон;
 • Безплатен сейф.

 Рeсторант

С отпускаща обстановка, бара на хотел Turquoise 4* предлага широка гама от напитки. В ресторанта на хотела се сервира италиански и европейски блюда, разнообразни месни и рибни специалитети, салати, гарнитури и десерти. Закуската е със сервиране и вечеря с тристепенно меню с включени ¼ вино и ½ вода.

 Плаж

Хотелът се намира на около 200 м. от плажовете на Чезенатико, простиращи се на дължина от 7 км. със златист ситен пясък, кристално чиста вода и полегато дъно.

 Допълнителни услуги:

 • 24 – часова рецепция
 • пране и химическо чистене;
 • асансьор;
 • оборудван бизнес център;
 • детегледачка (на запитване);
 • безплатен Wi-Fi в общите части;

* Допускат се малки домашни любимци срещу допълнителна такса.

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря с  вино и вода и включени летищни такси.

HBB / ЛЕВА Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти / 4-ти възрастен Деца 2 – 11,99 г.
ПРОЛЕТ
17.05 – 24.05 7 stop stop stop stop
24.05 – 31.05 7 stop stop stop stop
31.05 – 07.06 * 7 1078 990 1215 1160 1016 950 924  870
07.06 – 14.06 7 1143 1280 1081 989
14.06 – 21.06 7 1153 1290 1091 999
21.06 – 28.06 7 stop stop stop stop
ЕСЕН
23.08 – 30.08 7 1233 1369 1157 1044
30.08 – 06.09 7 1204 1250 1038 925
06.09 – 13.09 7 1152 1289 1090 998
13.09 – 20.09 7 1122 1259 1060 968
20.09 – 27.09 7 1073 1210 1011 919
27.09 – 04.10 7 stop stop stop stop

*Промо оферта – валидна само за нови резервации, направени до 10.05 или до изчерпване на промоционалките места.

 

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 •  Двупосочен самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър;
 •  Летищни такси;
 •  Чекиран багаж до 20 кг и 1 ръчен багаж с размери 40х30х20см;
 •  4/7 нощувки в хотел 3* със закуски на бюфет и вечери на тристепенно меню с включени ¼ л вино и ½ л вода по време на вечерята;
 •  Допълнителна екскурзия до Римини;
 •  Допълнителна екскурзия до Болоня;
 •  Допълнителна екскурзия до Равена и Ферара;
 •  Допълнителна екскурзия до Сан Марино;
 •  Допълнителна екскурзия до Флоренция;
 •  Допълнителна екскурзия до Градара;
 •  Трансфер летище – хотел – летище;
 •  Представител от България по време на целия престой;
 •  Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;

Цената не включва:

 •  Допълнителна целодневна екскурзия до Венеция, с включен билет за корабчето - 145 лв. за възрастен/75 лв. за дете до 11,99 г.
 •  Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзията, посещавани по желание;
 •  Чадъри и шезлонги на плажа – около 9 евро на човек
 •  Лични разходи;
 •  В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туристи. Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят на място при наличие на свободни места. Провеждането на екскурзиите не се гарантира без минимум събрани туристи.

Римини

Включена в цената

Пешеходна разходка в историческия център на Римини. Разглеждане на Арката на Октавиан Август,Старата часовникова кула, катедралната църква „Малатеста”, изграденa в средата на 15 в. като погребална църква на управляващата фамилия Малатеста, площад „Тре Мартири” – място за романтични срещи,стария рибен пазар, Мостът на Тиберий и уличката на Фелини.

 Цената включва: Екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус.

Цената не включва: Разходи от личен характер.

 

 Замъкът „Градара“

Включена в цената

Едно пътешествие до фантастичен средновековен замък. Лека и приятна екскурзия, която ще изпълни със съдържание плажната Ви почивка.

Ценаата включва: Транспорт, екскурзовод на български език.

Цената не включва: Разходи от личен характер и входна такса.

 

Болоня

Включена в цената

Пешеходна разходка - разглеждане на забележителностите: Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видим едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града.

Цената включва: Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: Разходи от личен характер.

 

Равена и Ферара
Включена в цената

Пешеходна разходка в центъра на града и разглеждане на: Базиликата Св. Аполинар – украсена с едни от най-късните равенски мозайки от средата на VІ в; Баптистерията на Арий, базиликата "Св. Дух", базиликата "Сан Витале", прочута с уникалните си византийски музайки. Общ вход за 5 обекта (Базилика Св. Аполинер Нови, Епископският Музей,Ортодоксална Баптистерия, Базиликата Св. Виталий и Мавзолея на Гала Плачидия) – 9,50 евро.

Цената включва: Транспорт, екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: Разходи от личен характер.

 

Сан Марино

Включена в цената

Посещение на Република Сан Марино, която претендира да бъде една от най-старите в света и според легендите е основана от Сан Марино. Пешеходна разходка и разглеждане на: площад „Либерта“, където се издига и статуята на свободата; Правителственият дворец, който се намира в центъра на площад Либерта. Дворецът е реставриран от архитекта Гае Ауленти и е смятан за една от най-красивите сгради в света; Крепостните стени с трите кули – символ на Републиката. Най-старата Гайта от ХІ в., най-високата Честа от ХІІІ в. и третата Монтале от ХІV в., която е частна кула и е затворена за посещения.

Цената включва: Екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус.

Цената не включва: Разходи от личен характер.

 

Флоренция

Включена в цената

Разглеждане на поразително красивата Флоренция, един пищен град с многовековна история. Възможност за разглеждане на църквата "Санта Кроче" – наричана още националния "пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; четвъртата по големина катедрала в света "Санта Мария дел Фиоре" с Куполът на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с "вратите на рая"; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе.

 Цената включва: Екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус.

Цената не включва: Разходи от личен характер.

 

Венеция

145 лв. за възрастен / 75 лв. за дете (2 – 11, 99 г.)

Разглеждане на един от най-красивите градове „ Кралицата на Адриатика“ – Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод и разглеждане на: площад „Сан Марко“ наричан от Наполеон „ най-елегантният салон на Европа“ и едноименната базилика „Сан Марко“; Камбанарията; Двореца на дожите, построен в готически стил с неестествено червено оцветените си колони; Мостът на въздишките, свързващ старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите, откъде се смята, че идва и името на самия мост. Разходка до моста „Риалто“ , който бил единственият начин да се прекоси Канале Гранде пеша преди 1854г и построяването на моста „Академия“.

 Цената включва: Двупосочен билет за корабче от Тронкето, екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус.

Цената не включва: Разходи от личен характер.

 

Полетно разписание:

София – Болоня – Петък 20:45 / 21:40 ч. (местно време)

Болоня  – София – Петък 22:10 / 00:55 ч. (местно време)

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 1 час и 20 мин. в посока с 3*/4* автобус.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:

 1. Минимален брой за провеждането на пътуването са 50 пълноплащащи. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 2. Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 3. Минимален брой за реализация на допълнителните екскурзии: 15 записани, а за Флоренция и Венеция 20 записани.
 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 5. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 6. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 7. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 8. Tуроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма
 9. Условия за прекратяване на договорПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка,  ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.ПЪТУВАЩИЯТ  дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия  пакет включително.

You can send your inquiry via the form below.