КОЛЕДА в Шарм Ел Шейх – PARROTEL AQUA PARK RESORT 4* с полет от София за 7 нощувки Египет - 8 Days

КОЛЕДА в Шарм Ел Шейх – PARROTEL AQUA PARK RESORT 4* с полет от София за 7 нощувки Египет
911

Шарм Ел Шейх с полет от София за КОЛЕДА в луксозния хотел PARROTEL AQUA PARK RESORT 4*- 7 нощувки на база All Inclusive

КОЛЕДА В ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ 2019

ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ ОТ СОФИЯ

Държава: Египет

Продължителност: 8 дни/ 7 нощувки

Хотел: PARROTEL AQUA PARK RESORT 4*

Дата на отпътуване: 21.12 - 28.12.2019

Цена: от 911 лв. на човек 

 

PARROTEL AQUA PARK RESORT 4* е разположен е на 10 км от летището, на 24 км от залива Naama Bay и на 30 км от Стария град, в района Nabq Bay, на втора линия от морето (около 500 м от морето). 


Цени на човек в лева:

  • Възрастен в двойна/тройна стая - 911 лв.
  • Единична стая - 1152 лв.
  • Двама възр.+1 дете (2-12) - 2372 лв.

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

• Самолетни билети София – Шарм ел Шейх - София с чартърен полет (вкл. кетъринг по време на полета);

• 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 5 кг;

• Пътнически и летищни такси (които са в размер на 95 евро на човек към 11.09.2019);

• 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;

• Трансфери летище - хотел - летище;

• Представител на туроператора с руски и/или английски език за престоя;

• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

• Екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Шарм ел Шейх);

• Празнична вечеря в хотела на 24.12 – срещу заплащане, задължителна за някои хотели;

• Задължително се заплаща евентуална горивна такса**;

• Виза – 25 $ (заплаща се и се получава при пристигане на летище, единстевно ако ще се напуска територията на Синайския полуостров);

• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;

• Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

Day 1
Ден 1 /21.12/

Директен чартърен полет от София/Терминал 1 – Шарм ел Шейх. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

Day 2
Ден 2-3 /22.12 – 23.12/

Закуска. Свободно време или възможност да се впуснете в опознаване на местните забележителности с разнообразие от допълнителни екскурзиии (резерварат се и се заплащат на място в Египет): Планината на Моисей и Манастира „Св. Екатерина” Изкачване на светата планина, посрещане на изгрева, когато според легендата става опрощаване на човешките грехове. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божии заповеди. Екскурзията завършва с посещение на уникалното светилище - древният манастир "Св. Екатерина ". В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове . Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното Писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана. Връщане в хотела. Петра, Йордания - столица на набатеите Разположена е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията е целодневна, предлага се със самолет или с ферибот. Връщане в хотела. Национален парк Рас Мохамед Посещение на един от най-известните подводни резервати с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Екскурзията се предлага с катер и автобус. Връщане в хотела. Йерусалим Ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Маслиновата гора в Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Стената на плача - най-почитаната и свята част на града е еврпейската, където могат да се видят много поклонници; Виа Долороса – скръбният път, пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Виа Долороса днес е една малка тясна уличка в стария Йерусалим, по която е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на разпятието; Витлеем - посещение на една от най-старите църкви в света, построена на мястото на раждането на Христос, почитана като светилище на последователите на християнството и исляма. Връщане в хотела.

Day 3
Ден 4 /24.12/

Закуска в хотела. Свободно време. Празнична вечеря (срещу доплащане). Нощувка.

Day 4
Ден 5 - 7 /25.12 – 27.12/

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Нощувка.

Day 5
Ден 8 /28.12/

Ранно освобождаване на стаите. Сух пакет за закуска (заявява се от рецепцията предния ден). Трансфер до летището за чартърния полет Шарм ел Шейх – София.

You can send your inquiry via the form below.