КАРНАВАЛ във Венеция 2020 (2 нощувки със закуски+автобусен транспорт от София) Италия - 5 Days

КАРНАВАЛ във Венеция 2020 (2 нощувки със закуски+автобусен транспорт от София) Италия
325

Тръгване от ПЛОВДИВ и СОФИЯ. Екскурзията е 5-дневна:2 нощ. със закуски в района на Лидо ди Йезоло или Тревизо и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Верона и Падуа. Настаняването е в хотели 3* или 2*.

ИТАЛИЯ 2020
АВТОБУСНИ ПРОГРАМИ ОТ СОФИЯ И ПЛОВДИВ

Държава: Италия

Продължителност: дни / 2 нощувки

2 нощувки в района на Лидо ди Йезоло или Тревизо в хотел 2* или 3*

 Транспорт с комфортен автобус по маршрут Пловдив - София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход.

Дати: 15.02.2020 – 19.02.2020

или 22.02.2020 - 26.02.2020

Цена: от 325 лв. на човек

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 10.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 13.00 ч. – отпътуване от София, от Централна автогара София – сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 12.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта пристигане в Италия. Разглеждане забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко”(цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), посещение на историческия център на Венеция: площад “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън). Разходка до моста “Риалто”. Пътуващите на екскурзията с дата на отпътуване 15.02.2019 ще могат на 16.02.2019 в 12.00 ч. да се полюбуват от площад „Сан Марко” на най-популярното събитие на Карнавала - “Полетът на Ангела”. Вечерта – настаняване в хотела в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на  Верона - Арена ди Верона, къщата на Жулиета, пл. „Бра”, пл. д’Ербе, пл. “Синьория”. Разглеждане на Падуа – пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио”, статуята на Еразмо Гатемелата и пл. “Прато де ла Вале”. Завръщане в хотела в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за разходки из карнавална Венеция (цената на билета за корабчето от Пунта Сабиони до „Сан Марко“ не е включена в пакетната цена на екскурзията). Възможност за разглеждане галерията на Академията, Ка д’Оро или на островите Мурано и Бурано с техните фабрики за стъкло и дантели. Пътуващите на екскурзията с дата на отпътуване 22.02.2019 ще могат да присъстват на последните дни на Карнавала, когато градът буквално гъмжи от дегизирани хора, които се тълпят по уличките и площадчетата, за да се забавляват, но и за да бъдат забелязани и да създават празнично настроение на околните. Вечерта - отпътуване по маршрут Венеция – Любляна – Загреб – Белград – София. Нощен преход.

ПЕТИ ДЕН - Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

ДАТИ И ЦЕНИ по ранни записвания до 2 месеца преди отпътуване:

15.02.2020 – 19.02.2020
Цени на човек в лева.:

  • Възрастен в двойна/тройна стая - 325 лв.
  • Човек в индивидуална стая - 384 лв.
  • Дете и младеж до 17 г. в стая с 2 възрастни - 279 лв.
  • Дете и младеж до 17 г. в стая с 1 възрастен - 299 лв.

Важно: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло или Тревизо около 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Възможно е през 2020 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.


УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И АНУЛАЦИИ:

Условия за резервации:
депозит в размер на 50% от стойността на пакета и и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
Условия за анулации:
до 70 дни преди датата на отпътуване-без неустойка;
от 69 до 40 дни преди датата на отпътуване-20% от цената на организираното пътуване;
от 39 до 25 дни преди датата на отпътуване-30% от цената на организираното пътуване;
от 24 до 20 дни преди датата на отпътуване-70% от цената на организираното пътуване;
от 19 до 13 дни преди датата на отпътуване-80% от цената на организираното пътуване;
под 13 дни преди датата на отпътуване-100% от цената на организираното пътуване.
Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията- 25 туриста.
*В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е набран, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови заплатената сума/и в пълен размер и не дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.
Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.
По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

You can send your inquiry via the form below.