Арабска република Египет е държава в североизточната част на Африка с населени места, съсредоточени предимно край течението на река Нил. Голяма част от страната се заема от пустинята Сахара. На юг достига пясъчните пустини на Судан, на север граничи със Средиземно море, на запад с Либия, а на изток с Червено море, известно с кораловите си рифове.
Египет е вероятно най-старата цивилизация на Земята, възникнала по долината на река Нил преди около 3100 години. А също така е най-старата посещавана туристическа дестинация.
Египет има най-дългата история от която и да е било модерна държава. Тя е страна на древна цивилизация, датираща от над 5000 години. Историята на Египет впечатлява със своите богове, владетели, храмове и гробници, които оставят своя отпечатък върху цялата човешка цивилизация. Останки от Древен Египет, превзети от пясъците на пустинята и времето, са предмет на археологически разкопки. Най-известни са трите пирамиди в Гиза, Сфинксът, гробниците в Долината на царете, храмовете в Карнак и Луксор, статуите в Абу Симбел.
Но Египет е много повече от Пирамидите и паметниците. Опияняващото Червено море с изумителни гледки под водата, горещите нощни предизвикателства, луксозните хотели и петзвездни ресторанти. Романтично пътешествие по течението на река Нил на празнична лодка или една нощ във величествената опера. Може да се посветите на културно опознаване като никой друг. Египет е земя движена от живота, звука, красивото и силните усещания. Повече от всичко тази земя си остава в съзнанието с представата за забавление, защото хилядолетия е била място за развлечение на императори и крале. Надяваме се и вие да откриете за себе си привлекателността на Египет.

Екскурзии

Почивки